100 g tvrdého syra na strúhanie
50 g bryndze
4 natvrdo uvarené žĺtky
2 lyžice ochutenej majonézy
100 g rastlinného nátierkového masla
2 lyžice jogurtu
4 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička rozmarínu
nadrobno nasekaný kôpor
mleté čierne korenie
soľ.
Do misky dáme nastrúhaný tvrdý syr
rozotretú bryndzu
maslo
rozotretý cesnak
rozmarín
vidličkou rozotreté žĺtky z vajec
jogurt
majonézu
soľ a korenie podľa chuti. Všetko dobre vymiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekaným kôprom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.