100 g tvrdého syra na strúhanie
2 trojuholníky smotanového ľahko rozotierateľného syra
150 g vareného údeného mäsa
4 lyžice ochutenej majonézy
1 čajová lyžička horčice
1 zeleninová paprika
50 g rastlinného nátierkového masla
nadrobno nasekaná pažítka
soľ.
Do misky na prípravu nátierky vložíme nastrúhaný tvrdý syr
maslo
rozotretý smotanový syr
majonézu
na mäsovom mlynčeku pomleté údené mäso
horčicu
nasekanú zeleninovú papriku
ktorú sme zbavili jadrovníka a soľ podľa chuti. Z takto pripravených surovín vymiešame nátierku. Natierame ňou rôzne druhy chleba alebo pečiva. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou pažítkou. Tip: Namiesto majonézy môžme použiť biely jogurt alebo tatársku omáčku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.