200 g tvrdého syra na strúhanie
1 škatuľka sardelových očiek
4 lyžice tatárskej omáčky
4 lyžice jogurtu
50 g rastlinného nátierkového masla
1 nastrúhaná cibuľa
nadrobno nasekaná pažítka
soľ.
Do misky dáme nastrúhaný syr
rozotreté nátierkové maslo
tatársku omáčku
jogurt
podľa potreby soľ
nastrúhanú cibuľu a nadrobno nasekanú pažítku. Z týchto surovín vymiešame hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb alebo pečivo či sendvič. Pred podávaním ozdobíme sardelovými očkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.