3 žĺtky
3 bielky
3 lyžice mlieka
3 lyžice čerstvo nastrúhaného ementálu (alebo parmezánu)
1 lyžica masla
mleté čierne korenie
soľ.
Žĺtky rozmiešame s mliekom a syrom. Ochutíme soľou a korením. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a opatrene zamiešame do syrovej masy. Veľkú formu vytrieme maslom a za 1 minútu ju predhrejeme pri výkone 600 W. Formu naplníme syrovou penou a pri výkone 600 W pečieme 3 minúty. Omeletu na okrajoch ponadvihujeme a pri výkone 360 W za 2 minúty dopečieme. Omeletu opatrne vyberieme a upravíme na tanieri.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.