200 g greyerského syra
200 racklettového syra
100 g mozarelly
200 ml bieleho vína
100 ml mlieka
2 lyžice maizeny
4 lyžice bieleho vína
1 prelisovaný cesnak
mleté čierne korenie
muškátový orech.
Všetky 3 druhy syra nakrájame na drobné kocky a spolu s cesnakom
mliekom a vínom pomaly zohrievame v hrnci na fondue. Pokiaľ sa syr topí
ale nie je celkom roztopený
stále miešame. Maizenu zmiešame s 4 lyžicami vína
vmiešame do fondue a za stáleho
silného miešania varíme tak dlho
kým nevznikne jednoliata masa. Necháme krátko povariť. Ochutíme s korením a muškátovým orechom. Podávame s bielym chlebom
pečenými zemiakmi
šalátom z kyslej kapusty
sedliackym šalátom
bádenskými šalátovými závitkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.