400g postruhaneho syru.najlepsie svajciarskeho.emmentaler
gruyere
apenzeler
tilsiter
da sa pouzit ementaler a gouda
1L maizeny
2dl bieleho vina
trochu citronovej stavy
korenie
muskatovy orech
ceresnovica
na kocky nakrajany chlieb
caquelon potrieme cesnakom a vlozime do neho postruhany syr.maizenu zmiesame s vinom.pridame trochu citronovej stavy a prilejeme k syru.na malom ohni pomaly privedieme k varu.kratko povarime
kym fondue nedosiahnu patricnu hustotu.
podla chuti okorenit
pridat muskatovy orech a trosku ceresnovice.
fondue prelozime na ohrievaci set na stol.chleba napichujeme na vidlicky a namacame do stale zohrievaneho syru
ak su fondue riedke:pridat ohen a pridat maizeny zriedenu vo vine a povarit
ak su fondy huste:pridat ohen a pri stalom miesani pridavat trochu vina
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.