250 g syrokrému
50 ml masla (margarínu)
1 čajová lyžička worchestrovej omáčky
pol čajovej lyžičky sušeného cibuľového prášku
trochu sušeného cesnakového prášku
350 g čedaru
4 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate.
Maslo necháme zmäknúť. Do stredne veľkej misy dáme tavený syr a zohrejeme ho na najvyššom stupni
kým nezmäkne. Do masla zamiešame worchestrovú omáčku
cibuľový a cesnakový prášok a zamiešame s čedarom. Varíme na najvyššom stupni asi 5 minút. Potom celú zmes do hladka vymiešame v mixéri. Vyformujeme guľky
vyváľame v petržlene a dáme asi na tri hodiny do chladničky. Podávame chladné.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.