250 g enciánu
100 ml mlieka
1 vajce
40 g masla
40 g hladkej múky
100 g strúhanky.
Encián nakrájame na tenké plátky
na panvicu vložíme maslo a necháme ho rozpustiť. Pridáme múku
dobre premiešame a varíme asi 2 minúty. Potom pridáme mlieko
dobre vymiešame a za stáleho miešania varíme na slabom ohni ešte asi 2 až 3 minúty. Pridáme syr a miešame do rozpustenia. Takto pripravenú masu odložíme na chladné miesto na dve hodiny. Po dobrom stuhnutí masy tvarujeme menšie guľôčky
ktoré obalíme v trojobale. Vyprážame ich na rozpálenom oleji dozlata. Podávame teplé ako pikantnú pochúťku k vínu. Napichávame špáradlami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.