80 g tvrdého syru (eidam)
1 vajce
4 lyžice mlieka
strúhanka
rasca
1 strúčik cesnaku
horčica
cibuľa
soľ.
Syr nastrúhame
pridáme vajce
strúhanku
mlieko
rascu
soľ a prelisovaný cesnak. Všetko spolu dobre premiešame a z cesta tvoríme valčekovité krokety (obdĺžnikového tvaru)
ktoré vypražíme v rozpálenom oleji. Podávame horúce s horčicou
na kolieska nakrájanou mladou cibuľou a s tmavým chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.