150 g nakrájanej slaniny
230 g syrokrému
1000 až 1300 g tvrdých paradajok
1 vajcový žĺtok
100 ml nadrobno nakrájanej zeleninovej papriky
pol lyžičky nadrobno nasekanej cibule
1 čajová lyžička prášku do pečiva.
Nakrájanú slaninu vložíme do stredne veľkého hrnca a necháme na najvyššom stupni asi 9 minút
kým nie je chrumkavá. Každé 2 minúty premiešame. Necháme odkvapkať. Pridáme syr a varíme ďalšiu minútu
kým sa neroztaví. Primiešame cibuľu
prášok do pečiva a žĺtok. Obsah hrnca vyšľaháme v mixéri dohladka a pridáme papriku. Paradajky umyjeme a odrežme vÅ•šky. Vnútro vyberieme. Paradajky potom naplníme syrovou plnkou. (Asi 10 až 12 kusov.) Naukladáme ich na otočný tanier a podložíme servítkou. Do stredu uložíme 3 najväčšie kusy. Varíme na najvyššom stupni 90 sekúnd
kým syr na povrchu nie je dosť upečený. Podávame teplé.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.