1 zľahka vyšľahané vajce
100 ml smotany
170 g horúcich párok
pol čajovej lyžičky aromatickej omáčky
200 ml cmaru
200 ml čedaru. Posýpka: 50 ml strúhanky (chlebovej kôrky)
1 čajová lyžička oregana.
V mise rozšľaháme smotanu a syr. Uvarené a nakrájané párky zmixujeme spolu s vajcom a omáčkou. Pridáme cmar so syrom a vytvarujeme asi 2.5 cm guľky a jednu veľkú (7 cm) guľku. Zamiešame suroviny na posýpku a guľky obalíme touto zmesou. Vznikne nám asi 10 kusov guliek
ktoré naukladáme na otočný tanier do kruhu. Veľkú guľku uložíme do stredu. Varíme na najvyššom stupni asi 2 až 3 minúty
kým guľky pri dotyku nezačnú púšťať šťavu. Podávame teplé s horčicou a čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.