400 g mrazeného lístkového cesta
1 vajce
80 g tvrdého strúhaného syra
1 lyžica čerstvých byliniek (1 čajová lyžička sušených)
rasca
múka na vyvaľkanie
mleté čierne korenie.
Cesto necháme cez noc rozmraziť. Rúru vyhrejeme na 200 oC. Plech vystelieme papierom na pečenie. Rozmrazené cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a celé ho potrieme rozšľahaným vajíčkom. Polovicu cesta posypeme strúhaným syrom
nakrájanými bylinkami a mletým čiernym korením. Druhú polovicu cesta naň zľahka pritlačíme. Radielkom vykrajujeme tyčinky široké približne 1 centimeter. Naukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Posypeme rascou a pečieme v predhriatej rúre na strednej teplote asi 15 minút dozlata.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.