400 g nastrúhaného ementálu
100 g šunky
500 ml smotany
4 vajcia
strúhanka a tuk na vysypanie a vymastenie formičiek
zelená petržlenová vňať
mletá červená paprika
soľ.
Vajcia
nastrúhaný syr
mletú papriku a soľ rozšľaháme v smotane. Šunku nakrájame na rezance a primiešame do zmesi. Formičky vymastíme tukom a vysypeme strúhankou
naplníme pripravenou zmesou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame ako predjedlo teplé alebo studené.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.