100 g anglickej slaniny
3 vajcia
200 g miešaného tvrdého syra
75 ml mlieka
1 cibuľa
5 krajcov celozrnného toastového chleba
nastrúhaný muškátový oriešok
viazanička pažítky
mleté čierne korenie
soľ.
Toastový chlieb dvakrát priečne prerežme
čím vznikne 20 trojuholníkov. Cibuľu olúpeme a nakrájame na veľmi tenké kolieska. Chlieb a kolieska cibule striedavo navrstvíme do plytkej nákypovej formy. Syr jemne nastrúhame a dobre rozmiešame s mliekom a vajcom. Ochutíme soľou
korením a muškátovým orieškom. Zo slaniny odstránime kožu a chrupavky a nakrájame ju na tenké pásiky alebo kocky. Rozšľahanými vajciami so syrom zalejeme chlieb s cibuľou a kúsky slaniny rozložíme rovnomerne na nákyp. Zapekáme odkryté 11 minút pri 600 W. Medzitým preberieme pažítku
opláchneme ju a nadrobno nakrájame. Syrový nákyp by mal byť po zapečení v strede pevný. Necháme ho asi 3 minúty odpočívať a podávame posypaný pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.