80 g tvrdého syra
3 lyžice smotany na šľahanie
2 žĺtky
2 bielky
1 lyžica hladkej múky
1 lyžica masla
strúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.
Smotanu vyšľaháme do polotuha. Žĺtky rozhabarkujeme a opatrne zamiešame do šľahačky. Syr najemno nastrúhame a spolu s preosiatou múkou zamiešame do šľahačky. Pridáme tuhý sneh z bielkov
ochutíme soľou
korením a muškátovým orieškom. 2 malé nákypové formy s priemerom 14 cm vytrieme maslom a do dvoch tretín do nich navÅ•šime syrovú masu. Pečieme asi 1 minútu pri výkone 490 W a dokončíme za 3 minúty pri výkone 360 W.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.