1/2 hlavy hlávkovej kapusty
200g eidamu
1 malá cibuľa
2 paradajky
1 st.kukurica
1 malý pohár tatárskej omáčky Helmans
1 kyslá smotana
cukor
soľ
ocot
čerstvé žemle.
Kapustu nastrúhame najemno
pridáme nastrúhaný eidam
pokrájanú cibuľu a nadrobno nakrájané paradajky. Osolíme
necháme odstáť. V miske vymiešame tatársku omáčku so smotanou.Pridáme do šalátu
vylejeme kukuricu aj s nálevom. Podľa chuti osolíme
ocukríme
môžeme dať trocha octu. Podávame s čerstvými žemlami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.