200 g levočskej klobásy
400 g syra
1 vajce
50 g mlieka
30 g hladkej múky
80 g strúhanky
80 g oleja. Príloha: 1000 g zemiakov
petržlenová vňať
rasca
soľ.
Syr nakrájame na štvorce
klobásu na tenké kolieska. Striedavo napichujeme na ihlicu syr a klobásu. Syr potom obalíme v múke
vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji. Zemiaky očistíme
umyjeme
zalejeme vriacou vodou
osolíme
pridáme rascu a uvaríme domäkka. Podávame so zemiakmi
ktoré sme posypali nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s tatárskou omáčkou alebo rôznymi druhmi šalátov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.