30 g čerstvo nastrúhaného tvrdého syra
2 vajcia
2 malé plátky šunky
6 lyžíc sladkej smotany
20 g masla
1 čajová lyžička masla
4 šampiňóny
3 lyžice bieleho vína
2 plátky toastového chleba
1 šalotka
1 štipka mletej červenej papriky
strúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.
Šalotku olúpeme
nasekáme nadrobno a spolu s maslom dáme do misky. Pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny. Všetko dusíme pri výkone 600 W 2 minúty. Pridáme víno
smotanu a dusíme ďalšie 2 minúty pri výkone 600 W. Omáčku ochutíme soľou
korením
muškátovým orieškom a paprikou. Inú nádobu vytrieme maslom a pri výkone 600 W opekáme z každej strany 2 minúty plátky chleba. Chlieb obložíme šunkou. Syr zmiešame so šalotkou a šampiňónmi a uložíme na šunku. Zapekáme 4 minúty pri výkone 600 W. Opekaciu formu predhrievame 3 minúty pri výkone 600 W. Rozbijeme do nej vajcia a žĺtky vidličkou poprepichujeme. Pri výkone 490 W necháme tuhnúť 1 minútu. Vyberieme z mikrovlnej rúry a 1 minútu necháme prikryté stáť. Volské oká uložíme na syrové chlebíky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.