2 kuracie prsia
150 g nastrúhaného parmezánu
200 ml bieleho vína
2 mrkvy
100 g zeleru
1 červená paprika
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 zväzok jarnej cibuľky
2 strúčiky cesnaku
100 g rezancov do polievky
3 lyžice olivového oleja
1000 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
1 čajová lyžička tymianu
1 čajová lyžička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Olej rozpálime v hrnci
pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kocky a opečieme zo všetkých strán. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a krátko opražíme. Zeleninu očistíme
umyjeme
nakrájame na tenké prúžky a pridáme k mäsu. Primiešame paradajkový pretlak a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Okoreníme bobkovým listom
tymianom a rozmarínom a povaríme asi 10 minút. Pridáme rezance a podľa veľkosti ich necháme povariť asi 5 až 8 minút. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou
nastrúhaným syrom a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.