400 g bifteku
200 g bravčoviny
1 vajce
1 cibuľa
1 lyžica petržlenovej vňate
1000 ml rastlinného oleja (alebo 1000 g rastlinného tuku)
strúhanka
mletá sladká paprika
mleté korenie
soľ.
Cibuľu očistíme
najemno nakrájame (nastrúhame). Spolu s mletým biftekom
mletou bravčovinou
vajcom
strúhankou
petržlenovou vňaťou
soľou
mletým korením
sladkou paprikou zmiešame a vypracujeme vláčnu masu. Z masy robíme guľky o veľkosti orecha a naukladáme do misiek. V hrnci na fondue zohrejeme olej alebo tuk. Mäsové guľky napichujeme na vidličky a vyprážame v horúcom tuku. Podávame s bielym chlebom
ražným chlebom
uhorkovou omáčkou
sladkokyslou čínskou omáčkou
nakladanou zeleninou
paradajkovým krémom s olivami alebo paradajkovou majonézou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.