600 g zadného hovädzieho mäsa
100 g párkov
50 g údenej slaniny
40 g masla
150 g čerstvých hríbov
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 cibule
30 g hladkej múky
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Do mäsa narežme ostrým tenkým nožom otvory
ktoré naplníme párkami a plátkami slaniny. Mäso osolíme
okoreníme
previažme hrubou niťou a opražíme v rozpálenej masti zo všetkých strán. Opražné mäso vyberieme. Na masti speníme nakrájanú cibuľu
pridáme na plátky nakrájané hríby
opražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Vložíme naspäť mäso
prikryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme takmer domäkka. Mäso odkryjeme a za občasného podlievania upečieme domäkka. Šťavu zahustíme múkou
povaríme
pridáme paradajkový pretlak (kečup) a zohrejeme. Mäso zbavíme nití
nakrájame na plátky
polejeme omáčkou a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.