600 g teľacej pečene
100 g údenej slaniny
100 ml bieleho vína
1 cibuľa
1 lyžica múky
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Teľaciu pečeň bohato prešpikujeme údenou slaninou. Niťou zviažme a opečieme na masti. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
slaninu a zelenú petržlenovú vňať. Do šťavy primiešame múku
posolíme a okoreníme. Zriedime vodou. Pečeň nakrájame na tenké plátky a podlejeme omáčkou. Podávame horúce s ryžou so zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.