 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             2417x
2417x
            
                400 g hovädzieho mäsa
 100 ml bieleho vína
 150 g čerstvých húb
 1 cibuľa
 40 g masti
 hovädzí vývar
 2 lyžice nastrúhaného čierneho chleba
 mleté čierne korenie
 zelená petržlenová vňať
 soľ.
            
                Mäso nakrájame na kocky a za stáleho miešania opražíme na masti. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a na plátky nakrájané huby. Opražíme
 osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Podlejeme mäsovým vývarom a dusíme domäkka.  	Pridáme nadrobno nasekanú zelenú petržlenovú vňať
 nastrúhaný čierny chlieb na zahustenie šťavy a biele víno. Chvíľu podusíme.  	Podávame s dusenou ryžou alebo uvarenými zemiakmi.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.