600 g tekvice
250 ml smotany
30 g hladkej múky
1 lyžica nasekaného zeleného kôpru
1 lyžica cukru
ocot (alebo citrónová šťava)
soľ.
Tekvicu olúpeme
zbavíme jadrovníka
nastrúhame na hrubom strúhadle
zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Potom tekvicu osolíme
zahustíme múkou opražnou nasucho a povaríme. Nakoniec pridáme smotanu a ochutíme nasekaným čerstvým kôprom
cukrom a octom alebo citrónovou šťavou. Podávame s volskými okami alebo s údeným mäsom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.