1 malá tekvica
200 ml sladkej smotany
250 ml mlieka
2 lyžice masla
2 lyžice nastrúhaného syra
2 krajce bieleho chleba
200 ml hydinového vývaru
na hrot noža bieleho mletého korenia
trocha nastrúhaného muškátového orieška
1 čajová lyžička soli.
Tekvicu olúpeme
dužinu zbavíme jadier a nakrájame na malé kocky. Do sladkej smotany pridáme mlieko
soľ
mleté biele korenie
nastrúhaný muškátový oriešok a hydinový vývar
premiešame a nalejeme na nakrájanú tekvicu. Zmes vlejeme do ohňovzdornej misy a dusíme v rúre asi 1 hodinu. Krajce bieleho chleba nakrájame na kocky a opražíme na roztopenom masle dozlata. Uvarenú polievku vyberieme z rúry
dobre premiešame
nalejeme do pripravených šálok
pridáme opražný chlieb a posypeme nastrúhaným syrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.