Asi 1000 g dužiny z tekvice
200 g nastrúhaného kokosu
100 g hladkej múky
3 lyžice masla na vymastenie formy
100 g práškového cukru
mleté nové korenie
soľ
alobal.
Tekvicu olúpeme
dužinu vyberieme
zbavíme jadier a nakrájame na malé kúsky. Potom ju povaríme v troche vody asi 20 minút
vyberieme a necháme na site odkvapkať. Nastrúhaný kokos zmäkčíme primeraným množstvom studenej vody
vyžmýkame
dáme do hrnčeka a zakryjeme. Odkvapkanú dužinu z tekvice popučíme vidličkou
primiešame cukor a múku
trocha osolíme a okoreníme mletým novým korením. Nákypovú formu vymastíme maslom
naplníme tekvicovou zmesou
navrch položíme plátky zvyšného masla
všetko posypeme nastrúhaným kokosom a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Keď povrch nákypu začne hnednúť
zakryjeme ho alobalom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.