700 g teľacieho chrbta s obličkou
1 lyžica múky
100 g masla
soľ.
Teľacie mäso z chrbta zbavíme obličky
ostrým nožom vykostíme a všetko umyjeme. Obličku položíme naspäť do mäsa
previažme a posolíme. Na pekáči rozpálime maslo
vložíme doň mäso chrbtom nadol
dáme do rúry a na miernejšom ohni pečieme
až kým sa vlastná šťava nevydusí. Potom zalejeme mäso vývarom z kostí (vyrezané časti vyvaríme vo vode) a pečieme asi hodinu. Mäso obrátime a pečieme ho z druhej strany dočervena asi 30 minút. Mäkké mäso nakrájame
šťavu poprášime múkou
podusíme
rozriedime vývarom z kostí a dáme zovrieť. Časť šťavy nalejeme na mäso
zvyšok podávame v omáčniku. Teľací chrbát je veľmi chutný
ak ho pečieme súčasne s kúskom bravčového mäsa. Potom sa však pečie len s malým kúskom masla (ale aj bez masla
ak je bravčové mäso mastnejšie).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.