400 g teľacieho mäsa
100 g čerstvých šampiňónov
250 ml kyslej smotany
2 paradajky
1 paprika
30 g hladkej múky
4 lyžice oleja
mäsový vývar
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na väčšie kocky a opražíme za stáleho miešania v rozpálenom oleji. Pridáme očistené šampiňóny
ktoré sme nakrájali na tenké plátky. Udusíme ich takmer domäkka. Osolíme
pridáme mletú papriku a olúpané nakrájané paradajky. Všetko podlejeme mäsovým vývarom
prikryjeme a udusíme domäkka. Šťavu zahustíme múkou
ktorú sme nasucho opražili a povaríme. Napokon pridáme kyslú smotanu a podľa chuti môžme prípadne pokvapkať citrónovou šťavou. Podávame s haluškami alebo s cestovinami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.