1000 g teľacieho mäsa (polovica z pleca a polovica zmes kližky
hrude
mäsa z nohy a srdca)
maslo
biele víno
paradajkový pretlak
2 cibule
100 g bravčovej masti
mäsový vývar
1 lyžica mletej červenej papriky
soľ.
Cibuľu nakrájame nadrobno
opražíme na masti dozlata
primiešame mletú červenú papriku a nakrájané mäso
ktoré rýchlo opražíme zo všetkých strán. Potom všetko zalejeme vývarom
osolíme
prilejeme víno a prikryté udusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame. Ku koncu prípravy primiešame paradajkový pretlak a trochu masla na zlepšenie chuti.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.