400 g teľacieho mäsa zo stehna
2 vajcia
100 ml mlieka
zavárané broskyne
hlávkový šalát
tuk na vyprážanie
60 g polohrubej múky
šťava z polovice citróna
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Naklepeme
kraje narežme
aby sa pri vyprážaní neskrútili a osolíme. Citrónovú šťavu rozšľaháme s vajciami a postupne pridáme múku a mlieko. Cesto dobre vyšľaháme
obalíme ním pripravené rezne a hneď vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán doružova. Rezne musia byť tenké a dobre naklepané
aby sa v cestíčku dobre prepiekli
lebo inak sa cestíčko príliš prepáli. Rezne podávame obložné zaváranými broskyňami a ozdobené hlávkovým šalátom. Ako prílohu servírujeme hranolky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.