4 plátky teľacieho mäsa po 150 g
1 smotana na šľahanie
40 g masla
3 lyžice dezertného vína (alebo sherry)
3 póry
2 strúčiky cesnaku
250 g širokých rezancov
čerstvá
alebo sušená šalvia
mleté čierne korenie
soľ.
Teľacie rezne umyjeme
osušíme a okoreníme mletým čiernym korením. Prikryté necháme odstáť pri izbovej teplote. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. Pór očistíme
umyjeme
prerežme napoly a nakrájame na rezance. Mrkvu očistíme
umyjeme
prerežme na 4 časti a nakrájame na tenké rezance. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na posledných 5 minút pridáme do nich pór a mrkvu. Na panvici zohrejeme maslo
pridáme cesnak a šalviu. Plátky mäsa prudko opečieme z každej strany
potom na minime dopekáme z každej strany po 4 minúty. Osolíme podľa chuti. Vyberieme z panvice a dáme na teplé miesto. Mäsový výpek rozriedime smotanou na šľahanie a necháme prevrieť. Prilejeme dezertné víno
okoreníme a osolíme. Na 4 vyhriatych tanieroch z rezancov a zeleniny vytvarujeme "hniezda". Pridáme stejky a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.