700 g teľacej hrude
30 g cibule
5 g múky
60 g masla
soľ. Plnka: 100 g údeného mäsa
80 g ryž
30 g masla
1 surové vajce
pražnica z 2 vajec
zelená petržlenová vňať
soľ.
Z teľacej hrude odstránime kosti
rýchlo ju umyjeme
urobíme do nej otvor
mäso vo vnútri i na povrchu posolíme
otvor naplníme plnkou a zašijeme. Pečieme na masle s cibuľou. Plnka: Sparenú ryžu dáme na rozpustené maslo
zalejeme vriacou vodou
prikryjeme pokrievkou a udusíme v rúre. Do vychladnutej ryž zamiešame surové vajce
varené sekané údené mäso
pražnicu
zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno a soľ.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.