500 g teľacej hrude s kosťou
85 g margarínu
450 g makarónov
1 vajce
20 g hladkej múky
65 g paradajok
65 g paradajkového pretlaku
zelená petržlenová vňať
soľ.
Z teľacej hrude vyberieme kosti
osolíme a na rozpálenom tuku opražíme po obidvoch stranách. K mäsu pridáme paradajky
trochu vody a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso obraciame a prelievame vlastnou šťavou. Udusenú hruď vyberieme
šťavu zaprášime múkou
opražíme
zalejeme vlažnou vodou
pridáme paradajkový pretlak
dobre premiešame a zvoľna varíme najmenej 30 minút. Precedíme cez jemné sito. Zvlášť v slanej vode uvaríme makaróny domäkka
uvarené prepláchneme studenou vodou a odkvapkané pridáme do pripravenej šťavy
dosolíme a premiešame. Na tanier kladieme makaróny so šťavou
posypané natvrdo uvareným a sekaným vajcom
zelenou petržlenovou vňaťou a priložíme porciu dusenej teľacej hrudi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.