700 g teľacej hrude
250 g iného mäsa
100 g slaniny
50 g húb
1 pohár bieleho vína
mrkva
1 žmľa
2 vajcia
100 ml mäsového vývaru
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Teľaciu hruď vykostíme
spravíme do nej otvor a naplníme. Plnku pripravíme z mletého chudého mäsa
slaniny
žmlí namočených v mäsovom vývare
cibule
majoránu a dusených húb. Všetko dobre pomiešame
pridáme vajcia
soľ a mleté čierne korenie. Otvor zašijeme a pečieme asi 3 hodiny v šťave
do ktorej dáme mrkvu
cibuľu a biele víno. Často polievame a obraciame. Podávame s paradajkovou alebo inou pikantnou omáčkou a so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.