1500 g teľacej hrude bez kosti
250 g hrubšej klobásovej zmesi
2 vajcia
200 g polievkovej zeleniny (môž byť aj mrazená)
2 strúčiky cesnaku
lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
lyžica majoránu
1 čajová lyžička nasekanej bazalky
2 až 3 lyžice strúhanky
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 250 ml bieleho vína
1 lyžica mletej červenej papriky
tuk na pečenie
niť na previazanie.
Teľaciu hruď umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme a ostrým nožom urobíme do nej zárez v podobe vrecka. Cesnak rozotrieme so soľou a zvnútra i zvonka ho vtrieme do mäsa. Posypeme majoránom a nastrúhanou citrónovou kôrou. V mise zmiešame klobásovú zmes
nakrájanú polievkovú zeleninu
nasekanú bazalku
vajcia a strúhanku. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a naplníme vrecko v mäse. Hruď zašijeme niťou
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Tuk rozpálime v pekáči a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Potom vložíme do rúry predhriatej na 220 oC a pečieme asi 75 minút. Počas pečenia často podlievame vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.