Teľacia hruď
masť
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso opatrne vykostíme
umyjeme
osušíme
posolíme
opaprikujeme
položíme do vymastenej nádoby
pričom mäso pomastíme aj na povrchu. Upečieme v horúcej rúre pri častom podlievaní. Nakrájame na tenké plátky. Do omáčky pridáme trocha vody
prevaríme a pridáme na mäso. Podávame so zemiakmi so zelenou petržlenovou vňaťou alebo s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.