600 g teľacej hrude
100 ml smotany
1 žĺtok
90 g masla
200 ml vína
zelenina
40 g múky
klinčeky
soľ.
Teľaciu hruď nakrájame na menšie kúsky a dáme do pekáča s chladnou vodou. Prevaríme
aby mäso zbelelo. Pridáme mrkvu
cibuľu
petržlen a klinčeky. Polejeme bielym vínom a necháme 1 a pol hodiny piecť. Mäso vyberieme. Zo 40 g masla a rovnakého množstva múky pripravíme bešamel a zmiešame s výpekom. Zeleninu pretrieme a vmiešame do bešamelu a prevaríme. Do pekáča dáme znova mäso
zalejeme omáčkou a necháme pripiecť asi 10 minút. Mäso vyložíme na misu. Do omáčky vmiešame žĺtok
50 g masla a smotanu a mäso zalejeme. Podávame s ryžou alebo s cestovinami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.