Teľacie mäso zo stehna
100 g údenej slaniny
100 g čerstvých húb
pol strúčika cesnaku
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Slaninu nakrájame na tenké plátky. Do nádoby pridáme masť a vložíme osolené a okorenené mäso vcelku a necháme ho opiecť. Potom zriedime vývarom alebo vodou. Pridáme nakrájanú cibuľu a zelenú petržlenovú vňať a necháme variť asi 45 minút
kým nezmäkne. Potom pridáme oparené a nakrájané huby a s nimi varíme ďalších 20 až 25 minút. Mäso nakrájame na tenké plátky a podlejeme omáčkou. Ak je omáčka príliš riedka
trocha ju varíme (nepridávame múku) kým nezhustne. Podávame s ryžou (môž byť aj s hubami).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.