400 g teľacej pečene
40 g údenej slaniny
250 ml kyslej smotany
1 cibuľa
30 g hladkej múky
40 g masti
vývar z kostí
citrónová šťava
soľ.
Pečeň prešpikujeme prúžkami slaniny. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme pečeň
zo všetkých strán opražíme
podlejeme vývarom z kostí a zakryjeme. Udusíme domäkka. Mäkkú pečeň vyberieme a nakrájame. Šťavu vydusíme na tuk
poprášime múkou a opražíme. Rozriedime chladným vývarom a povaríme. Potom primiešame smotanu
okyslíme citrónovou šťavou a osolíme. Pečeň vložíme do omáčky a zohrejeme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.