400 g teľacej pečene
200 ml šľahačkovej smotany
25 g mandlí
1 pomaranč
1 jablko
40 g tuku
1 čajová lyžička oleja
1 čajová lyžička cukru
soľ.
Mandle sparíme
olúpeme
nasekáme na malé kúsky a opražíme na oleji. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Potom pridáme olúpané a nakrájané jablko
očistený pomaranč
ktorý sme nakrájali na malé kocky. Spolu zohrejeme
ale nevaríme! Pečeň umyjeme
nakrájame na rezne a opečieme v rozpálenom tuku z oboch strán. Osolíme
obložíme pripraveným ovocím a polejeme ušľahanou šľahačkou. Podávame ihneď
aby šľahačka neklesla
s dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.