 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             2061x
2061x
            
                600 g teľacieho stehna (alebo pleca)
 1 klobása (alebo 2 párky)
 60 g masla
 sardelová pasta
 5 g múky
 mletá červená paprika
 soľ.
            
                Teľacie mäso odblaníme
 očistíme
 rozrežme na veľký rezeň
 ktorý ešte z oboch strán dobre naklepeme. Mäso posolíme
 opaprikujeme
 potrieme sardelovou pastou a rozložíme na ňom olúpanú údenú klobásu alebo párky. Zvinieme a previažme. Na pekáči rozpálime maslo
 dáme naň pripravené mäso a z oboch strán opečieme. Pri pečení mäso polievame horúcim vývarom alebo vriacou vodou. Mäkké mäso šikmo nakrájame
 šťavu poprášime múkou
 podusíme
 zriedime vývarom alebo vodou
 necháme povrieť a precedíme. Časť šťavy nalejeme na mäso
 časť podávame osobitne. Podávame so zemiakovou kašou alebo s dusenou ryžou. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.