350 g teľacieho mäsa bez kostí
60 g margarínu
100 g čerstvých hríbov (alebo 10 g sušených hríbov)
90 g cibule
20 g hladkej múky
rasca
soľ.
Na tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s rascou dozlata
pridáme teľacie mäso nakrájané na kocky
rýchlo opečieme
zalejeme vriacou vodou a dusíme vo vlastnej šťave domäkka. Udusené mäso zo šťavy vyberieme
šťavu zahustíme múkou
opražíme
zalejeme a varíme zvolna asi 30 minút. Šťavu precedíme na udusené mäso
chvíľu prevaríme
dochutíme a môžme servírovať. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.