600 g teľacieho mäsa
1 vajce
100 g masla
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
hladká múka
100 g bravčovej masti
100 g strúhanky
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 200 ml bieleho vína
250 ml sladkej smotany
2 lyžice zemiakovej múčky (Solamyl)
50 g masla
tymian
zelená petržlenová vňať.
Mäso
cibuľu a cesnak pomelieme
pridáme masť
strúhanku a vajce
okoreníme
osolíme a dobre premiešame. Zo zmesi sformujeme karbonátky
ktoré trocha obalíme múkou. Vo väčšej panvici roztopíme maslo. Keď začne peniť
vložíme doň pripravené karbonátky a opekáme z každej strany asi 4 minúty. Potom oheň zmiernime
panvicu prikryjeme vrchnákom a pečieme z obidvoch strán ešte asi 6 až 8 minút (podľa veľkosti)
aby sa karbonátky dobre prepiekli. Upečené uložíme do zohriatej misy
aby nevychladli. Omáčka: Víno vlejeme do malého hrnca a za stáleho miešania uvedieme do varu. Potom oheň zmiernime
pridáme sladkú smotanu a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty. Nakoniec zahustíme Solamylom rozmiešaným vo víne
chvíľu povaríme
primiešame malé kúsky masla a ochutíme tymianom. Karbonátky v mise polejeme omáčkou a ozdobíme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.