700 g teľacieho karé
300 g šampiňónov
tvrdý syr
200 ml sladkej smotany
6 lyžíc masla
2 žĺtky
250 ml mlieka
biele víno
150 g cibule
zelená petržlenová vňať
muškátový orech
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené teľacie karé potrieme mletým čiernym korením
soľou a maslom. Položíme na pekáč a v predhriatej rúre pečieme asi 10 minút. Zelenú petržlenovú vňať nakrájame nahrubo. Mäso obrátime tak
aby bolo dole kosťami
posypeme vňaťou a v rúre pečieme asi 30 až 40 minút. Počas pečenia častejšie polievame bielym vínom. Medzitým očistíme huby a cibuľu
jemne ich nakrájame a na masle udusíme domäkka. Vyžmýkame vo vlhkej utierke a dobre vytlačíme. Potom zmiešame so smotanou a necháme povariť na hustejší krém. Ochutíme a odstavíme. V hrnci zohrejeme mlieko
rozpustíme v ňom sa stáleho miešania tvrdý syr
primiešame žĺtky rozmiešané v smotane
okoreníme muškátom a necháme vychladnúť. Mäso vyberieme z rúry a necháme asi 10 minút chladnúť. Potom ho odkostíme tak
aby na oboch koncoch ostali 2 plátky spojené s kosťou. Odkostené mäso nakrájame na plátky na hrúbku palca. Kosti a plátky mäsa potrieme hubovo - cibuľovou zmesou. Plátky mäsa dáme naspäť na kosti a dobre pritlačíme. Nakoniec celé potrieme zvyškom hubovo - cibuľovej zmesi. Povrch potrieme krémom. Položíme na pekáč a vo vyhriatej rúre pečieme ešte asi 15 až 20 minút. Uložíme na teplú misu a podávame. Podávame s paradajkami bez šupiek a zrniek
namočenými v masle
so zelenou fazuľkou. Môžme podávať aj so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.