600 g teľacieho karé bez kostí
100 g údenej klobásy
3 vajcia
100 g čerstvých húb
3 paradajky
1 cibuľa
20 g hladkej múky
2 lyžice oleja
40 g tuku
citrónová šťava
mäsový vývar
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.
Karé bez kostí odblaníme
umyjeme a osušíme. V strede rozrežme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme očistené a nakrájané huby a udusíme domäkka. Keď sú huby mäkké
pridáme rozšľahané a osolené vajcia
petržlenovú vňať a pripravíme riedku pražnicu. Pražnicou naplníme pripravené mäso
do stredu vložíme umytú údenú klobásu a mäso zošijeme (alebo previažme) hrubou niťou tak
aby pri pečení nevytiekla. Naplnené mäso opražíme v rozpálenom tuku zo všetkých strán do ružova
osolíme
podlejeme mäsovým vývarom
prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď je mäso mäkké
pridáme olúpané a nakrájané paradajky a krátko opečieme. Mäso a opečené paradajky vyberieme
šťavu zahustíme múkou a povaríme. Dochutíme citrónovou šťavou a nalejeme na mäso a paradajky. Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.