700 g teľacieho karé s kosťami a obličkami
sušené hríby
200 ml kyslej smotany
horčica
2 lyžice Créme fraiche
tymian
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Obličky odrežme spolu s tukom. Mäso očistíme
potrieme soľou
mletým čiernym korením
tymianom a horčicou. Obličky s tukom dáme na spodok panvice
cez ne preložíme teľacie karé (kosťami smerom dole). Vo vyhriatej rúre pečieme asi 90 až 100 minút. Zelenú petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a asi po 60 minútach posypeme okolo mäsa a rozriedime vodou. Pridáme namočené hríby a spolu pečieme. Potom mäso a obličky vyberieme a necháme v teplej rúre. Šťavu prelejeme do inej nádoby
zbavíme mastnoty a zriedime asi 150 ml vody
prevaríme spolu s Créme fraiche a s kyslou smotanou
dochutíme. Teľacie obličky nakrájame na plátky a podávame spolu s teľacím karé. Omáčku podávame zvlášť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.