4 teľacie kotlety
1 lyžica masla
400 g mrkvy
250 g zeleru
300 g zelenej fazuľky
1 cibuľa
múka
2 lyžice masti
250 ml teľacieho vývaru
estragón
cukor
mleté čierne korenie
soľ.
Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska
zeler na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno. Zeleninu dusíme asi 5 minút v spenenom masle
občas pomiešame
okoreníme
posolíme
pridáme cukor a štipku estragónu a dáme do hrnca. Kotlety naklepeme
osolíme
okoreníme
obalíme v múke a z každej strany v horúcej masti pečieme približne 2 minúty. Potom mäso dáme na zeleninu
zalejeme vývarom
zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry asi na 15 minút. Fazuľku očistíme a nakrájame. V slanej vode varíme asi 6 až 8 minút
precedíme a ešte horúcu rozdelíme na kotlety. Podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.