600 g teľacieho mäsa
150 g slaniny
mrkva
1 cibuľa
1 lyžica múky
2 lyžice masti
6 vajec
120 g strúhanky
soľ.
Umyté a osolené teľacie mäso nakrájame na veľké kusy a spolu so slaninou dusíme v masti domäkka. Pridáme 1 lyžicu masti a 6 vajec a bez rozmiešania ešte trochu dusíme. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. V druhej nádobe urobíme zápražku z lyžice masti a lyžice múky. Zriedime vodou
pridáme mäso a necháme zovrieť. Po vychladnutí nakrájame mäso na kúsky dlhé asi 10 cm a hrubé asi ako palec. Namáčame ich do vajec a obalíme v strúhanke. Potom ich vypražíme v horúcej masti.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.