400 g teľacieho mäsa zo stehna
100 ml bieleho vína
1 lyžica paradajkového pretlaku
4 strúčiky cesnaku
20 g hladkej múky
1 lyžica oleja
40 g tuku
vývar z kostí
nadrobno nakrájaná pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Naklepeme
opražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Osolíme
okoreníme
podlejeme vývarom a udusíme do polomäkka. Na oleji opražíme cesnak nakrájaný na tenké plátky
pridáme múku
opražíme
zalejeme trochou chladného vývaru
pomelieme a povaríme. Pridáme k mäsu spolu s paradajkovým pretlakom
podlejeme vínom a dovaríme. Dochutíme pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.