1000 g teľacieho stehna
1 jahňacie okružie
100 g surovej údenej šunky
100 g masla
200 ml bieleho vína
150 g mrkvy
2 bobkové listy
1 byľ rozmarínu
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso vykostíme
pomelieme
osolíme
okoreníme a upravíme do tvaru stehna. Potom ho obalíme tenkými plátkami šunky. Obalené mäso vložíme do okružia a dáme na pekáč vymastený maslom. Mäso obložíme nahrubo nakrájanou mrkvou
bobkovým listom a rozmarínom. Polejeme ho vínom a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi 1 hodinu. Keď je mäso mäkké
vyberieme ho a nakrájame na tenké plátky. Do výpeku prilejeme trocha vody
povaríme a pretrieme cez sitko. Mäso podávame so šťavou a zemiakovými haluškami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.